Daan van Deventer

Oprichter

Ik heb deze site opgericht om mensen te ondersteunen; noem het een humane gemeenschap. Het doel is om mensen ervan bewust te maken dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en goed voor onszelf maar ook voor onze medemens moeten zorgen. Ik heb hart voor mensen, dieren en de natuur, materialisme daar heb ik niet zoveel mee en thema's gerelateerd aan connectie vind ik erg interessant. Ik hou mij bezig met onderwijs maar werk samen met maatschappelijke partners die op een andere manier een maatschappelijke, humane bijdrage leveren.

Momenteel geef ik les en wil ik bijdragen aan kwalitatief goed en persoonlijk onderwijs. Voor mij betekend dat dat leerlingen zich comfortabel voelen in mijn klas en daarbuiten, om een duidelijk kader te bieden en om zo persoonlijk mogelijk leerlingen bij te staan. Ook wil ik een fijne collega zijn. Ik vind het een behoorlijke uitdaging. Soms gaat het goed en soms wat minder net zoals bij iedereen maar inzet en een humane intentie zijn er. Ook wil ik bijdragen aan een humaan systeem waarbinnen persoonlijke en professionele ontwikkeling meer hand in hand lopen.

Ik hoop dat mensen niet afhaken het onderwijs in te gaan na een negatieve ervaring met ‘het systeem’ maar met de juiste ondersteuning beseffen wat voor mooi vak het is. Ik hoop dat mensen op deze website-informatie en ondersteuning vinden waardoor ze kunnen groeien als mens en zich persoonlijk ontwikkelen tot mooie individuen die zich dienstbaar opstellen en verbinding voelen met hun omgeving en gemeenschap.

Het onderwijs is hartstikke mooi maar ook heel erg competitief. Daarom is de juiste kennis vereist om te ontwikkelen tot iemand die van zijn beroep en missie houdt. Ik had het gevoel tien stappen achteruit te doen alvorens ik mij kon ontwikkelen tot een docent die zich ook wil blijven ontwikkelen en wil blijven leren (echter wel onder voorwaarden die voor mij werken). Gelukkig is dat door de juiste mensen in mijn omgeving gelukt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en daarom is het belangrijk dat we delen zodat we kunnen bouwen aan een mooie humane gemeenschap. Durf te delen!

Mijns inziens gaat het om energie, connectie en intentie in het leven en daarom is het belangrijk te beseffen dat het leven een holistisch geheel is en dat de stukje moeten passen. Dat betekent dat je zelf in je leven keuzen maakt om een ‘juiste’ balans te vinden. Het kan dat je daar hulp bij nodig hebt absoluut maar uiteindelijk ben je zelf de doener. Besef dat ook als je het moeilijk hebt je goed en mooi bent zoals je bent. Zorg dat je jezelf in je kracht zet door je te omringen met mensen die je daarbij kunnen en willen helpen vanuit hun ♥, dat is gemeenschap.

Andre van Deventer

Mijn naam is Andre van Deventer. Ik ben een doorgewinterde onderwijsman en heb mijn sporen verdiend in talloze functies in het Speciaal Praktijkonderwijs; o.a. Onderwijzer, vakdocent techniek, gymnastiek en tot slot directeur. Tijdens mijn werkzame leven heb ik op allerlei niveaus startende medewerkers gecoached, gemotiveerd en ondersteund.

Ben je een beginnend docent of begeleider in het onderwijs en loop je keihard tegen je eigen grenzen aan, dreig je het overzicht te verliezen en twijfel je aan je eigen vaardigheden? Pijnlijk ervaar je dat de mooie droom een nachtmerrie lijkt te worden. Wellicht kan ik je daarbij ondersteunen en je inzicht geven in jouw gedrag en het gedrag van leerlingen om met jou te zorgen dat je de passie en het plezier in het lesgeven/coachen van de leerlingen weer terug krijgt.
In het onderwijs werken ongeacht op welke positie je werkt “doet er toe”. Onderschat het niet, want het is topsport. De tools die de opleiding je mee heeft gegeven zijn niet toereikend en staan soms zelfs haaks op de praktijk. Je kunt mij bereiken via het contactformulier van de ademruimte!

Friso van Overbeek

Ha iedereen,

Mijn naam is Friso van Overbeek, tuinbutler en voedselboswachter op MijnStadstuin. Een plek waar natuur, voedsel en mensen prachtig met elkaar verbonden worden.
Het is mijn hoofdtaak om zo'n 100 moestuiniers te faciliteren en hen te leren zelf voedsel te verbouwen. Naast het algemeen onderhoud van het terrein, zorg ik ook voor het hopveld, het compostproject en het voedselbos.

Mocht je je laptop en huis even willen ontvluchten en mij buiten in het groen willen helpen tijdens een goed gesprek, wees dan van harte welkom! Ja kan mij mailen via bovenstaande button.

Tot ziens op de tuin!

Thomas Bastet

Webdesigner

Enthousiast, happy-go-lucky en pas voor mijzelf begonnen!

Ik bevind mij graag in goed gezelschap, fijne mensen, open-minded en met een 'vloeibare geest'. Kom op voor je eigen welzijn, maar ook voor dat van anderen en alles om je heen; denk aan het hele plaatje. Communicatie zie ik graag eerlijk, open, respectvol en zonder oordelen. Dit samen met mijn behoefte om betrokkenheid te creëren, draag ik graag uit bij mijn rol als webdesigner.

Voor meer informatie verwijs ik jullie ook graag naar mijn website.
(Voor aan- of opmerkingen op deze site kunnen jullie ook bij mij terecht)